Running to the embassy: 2010-11-14

donderdag 18 november 2010

Philadelphia en Washington DC


16-05-2010

Om 8 uur 's ochtends verzamelden we ons in de lobby van het Columbus Circle Hostel. Daar ontmoete ik de rest van de groep. Het waren twee meisjes uit Engeland, een Duitse jongen, twee Australische meiden en een man uit Australie. Onze tour guide is Adam, een jongen/man van 23 jaar uit de staat New York. We rijden in een splinter nieuw busje en mogen zelf de muziek kiezen.

Nadat we een van de groepsleden hadden opgehaald bij een ander hotel vertrokken we naar Philly. De autotocht van New York naar Washington zou 4.5 uur duren. Onderweg stopten we bij een service station om te ontbijten. In Amerika zijn die zoveel beter, je kunt er allerlei soorten koffie en warme chocolade melk kopen en ook nog eens slushies! Als ontbijt kocht een mega cinnamon roll, slechte keus want het was zo ontzettend machtig en plakkerig! Aangekomen in Philadelphia raadde Adam ons aan om een Cheesesteak te proberen. Eerst bezochten we de Liberty bell, daarna een mooi park en later genoten ik en twee andere meiden van het zonnetje op een terrasje.

Duitse muziek

Ieder mens heeft wel eens tijden dat het emotioneel wat minder gaat.

Muziek is mijn hele leven een groot steunpunt geweest. Wetenschappelijk bewezen is dat muziek ervoor zorgt dat in de hersenen endorfine vrijkomt, een substantie die een pijnstillende werking heeft. Zo zorgen deuntjes dus voor een groter geluksgevoel. Een ander onderzoek wees uit dat muziek ons ook motiveert. Luisteren naar muziek die we leuk vinden, helpt ons om zaken iets gemotiveerder aan te pakken. [x]

woensdag 17 november 2010

Huishoudelijke taken

De was doen, I love it!

Ik vind het geweldig om de was te sorteren op kleur en soort, het vervolgens in de wastrommel te stoppen en om vervolgens een wasmiddel uit te kiezen. In Spanje beschikte het appartement waarin we sliepen over een eigen wasmachine, een hele verbetering omdat we eerst naar een nabijgelegen camping moesten lopen om de was te doen. Hieronder zie je mij de was ophangen, we hadden namelijk geen droger! Dat lelijke bloesje rechts droeg ik op het werk, ik had alleen maar afgedankte kleding omdat niets mij paste, schaamde me dood :(


In Duitsland moest ik alsnog naar het personeels-washok lopen dat zich bij de receptie bevond. Een kaal hok met een grote wasmachine waar je alleen met een sleutel in kon komen. In de koude wintermaanden was hij een tijdje stuk (leidingen waren bevroren) en moest ik mijn kleding met de hand wassen (ramp, had geen bad), een stuk minder leuk dus!

Waar ik absoluut een hekel aan heb is strijken! Ik kan er niets van, dus doe het ook niet. Gelukkig woon ik nog thuis ;) Ook de afwasmachine uitruimen vind ik verschrikkelijk!

Wat voor huishoudelijke taken vinden jullie leuk om te doen, en juist minder? :)

De reis is begonnen!


Omdat ik even niet weet waar ik over zou kunnen schrijven, leek het mij leuk om hier een stuk reisverslag te plaatsen wat ik terug in mei geschreven heb. Helaas ben ik in Chicago gestopt met schrijven dus heb maar een paar stukjes. Het is leuk om terug te lezen hoe ik er destijds over dacht, want uiteindelijk vond ik New York wél heel tof!

15-05-2010

Hoi allemaal!

Ik ben veilig aangekomen in Amerika en heb het al heel erg naar mijn zin Laughing

dinsdag 16 november 2010

Harry Potter avondje

Ik ben een persoon die alles het liefst zo lang mogelijk uitstelt. Zo heb ik nog steeds geen afspraak gemaakt om mijn verstandskiezen te laten verwijderen (en dat moest ik "meteen" na mijn Amerika vakantie doen) omdat ik niet durf (ik heb er geen last van, dus geloof de tandarts niet echt :P) en kijk ik vandaag pas de vierde, vijfde en zesde Harry Potter film terwijl ik morgen al naar de bioscoop ga!

Vooral vroeger op school kwam ik hierdoor wel eens in de problemen, zo moest ik altijd op het laatste moment nog leren voor een toets en 's nachts aan werkstukken werken om het op tijd te kunnen inleveren.

Beetje kortdag, maargoed beter laat dan nooit! Dus heb ik mijn broer naar super de boer gestuurd in de kou en mist (gna gna) om chips, ijs en alcohol te halen voor ons Harry Potter avondje.

Gaan er morgen meer mensen naar de bioscoop? Of misschien wel vanavond om middernacht?

Ik heb er in ieder geval al super veel zin in, mede omdat ik mijn vriendin Tessa weer kan zien. Zij komt morgen naar Eindhoven om met mij samen de film te zien, een traditie die we al een tijdje in stand houden :) Ook heb ik kaartjes voor IMAX dus dat wordt zeker spectaculair!

Sorry als jullie gek worden van al mijn gepraat over Harry Potter ;)

Mijn favoriete lippenstift aller tijden!

[x]

In New York kwam ik een grote MAC cosmetica winkel tegen, omdat ik er heel veel over gehoord had maar nog nooit iets gekocht had waande ik mijn weg naar binnen, wat nog niet eens gemakkelijk was aangezien het heel druk was.

Binnen keek ik mijn ogen uit! Er waren zoveel spulletjes dat ik niet wist waar ik moest beginnen. Ik besloot een lippenstift te kopen die ik zowel overdag als 's avonds op kon doen.

Ik vroeg advies aan een medewerkster die nogal gestrest overkwam en zij raadde mij een Cremesheen lippenstift aan in de kleur Modesty. Ik besloot om op haar oordeel te vertrouwen en rekende hem af. Wat ben ik daar blij om!

De kleur is werkelijk prachtig! Het is een bruinachtige nude kleur, en als je goed kijkt zie je ook een beetje roze/koraal erin. Ik draag hem elke dag, het is gemakkelijk om aan te brengen omdat je het niet zo netjes hoeft te doen. Dus perfect als je snel de deur uit moet! Hij is lekker creamy en voelt vochtinbrengend aan.



Hij kostte in Amerika 14 dollar vijftig, maar ik neem aan dat hij ook in Nederland te koop is voor ongeveer 18 euro.

maandag 15 november 2010

Ein-de-lijk!

Vandaag was het dan eindelijk zo ver, Christina Aguilera kreeg haar ster op de Walk of Fame in Hollywood, California. Het zal er al heel lang aan te komen en eerlijk gezegd vond ik het schandalig dat ze na tien jaar er nog geen had terwijl bijvoorbeeld B. Spears er wel één had.

Maargoed, ze zag er werkelijk prachtig uit!

Het was een goede dag voor Christina fans wereldwijd, de walk of fame ster, een nieuwe photoshoot, HD filmpjes van Burlesque én de première van Burlesque in Los Angeles vanacht om 03.30 Nederlandse tijd. Natuurlijk blijf ik op om dit online te bekijken, kan niet wachten om te zien hoe alle acteurs en actrices eruit zien ;)

Meer foto's in de rest van het artikel :)