Running to the embassy: 2011-01-23

zondag 23 januari 2011

So you think you can dance theatershow

Zaterdag 22 januari was het dan eindelijk zo ver! Ik en mijn moeder gingen naar de laatste Nederlandse theatershow van So you think you can dance gaan in Utrecht.

Van te voren had ik twee kaartjes op de vierde rij gescoord, ongeveer in het midden. Dit bleek een perfecte plaats te zijn, we zaten op ooghoogte van het podium :)

Oh oh oh wat was de show ontzettend gaaf! Enkele dansen uit de show kwamen voorbij, er waren solo's en nieuwe choreografie. Dit alles onder de muziek gedraaid door Roberto Da Costa (fantastisch!)

Wanneer in het donker een tafel het podium op werd gedragen hoopte ik stiekem dat ze op Mad World gingen dansen, gelukkig was dit ook zo. In plaats van Lorenzo nam Angelo het over. Ook de emotionele dans op Use Somebody met Natascha en Eldrik kwam voorbij en de spectaculaire dans van Lise en Floris op de Pirates of the Carribean muziek.

In het echt waren de dansers veel kleiner dan ze er op tv uit zagen, de meiden waren mooi slank en afgetraind. Nu ik ze in het echt heb gezien ben ik er van overtuigd, Natascha is gewoon de beste danseres van allemaal! Maar wat ik helemaal tof vond was Stefano in het echt zien! Hij stak er echt met kop en schouders bovenuit qua lengte en hij danste heel tof.

Wat we ook erg grappig vonden was het optreden van "Amy Winehouse" (de winnares van My name is..). Ze zag er niet alleen uit als haar, maar ze klonk en zang ook zo. Ze speelde het zo dat het leek alsof ze dronken was hihi ;)

Aan het einde was iedereen nog steeds super enthousiast en ging het gros van de bezoekers staan. Zo konden we nog even mee swingen met de dansers op de goede muziek van Dynamite en Animale.

Al met al was het een gebeurtenis om nooit te vergeten! Laten we hopen dat het volgende seizoen van SYTYCD minstens zo goed zal zijn als deze editie :)