Running to the embassy: 2014-11-09

zaterdag 15 november 2014

Robbie Williams in Barcelona




Yay! Ook ik heb een kaartje voor het concert van Robbie Williams in Barcelona! Ik zie er naar uit om terug te keren naar het land waar ik in 2009 5 maanden gewoond heb :)

Dit keer ging de kaartverkoop ongekend soepel. Om vijf voor tien ging de verkoop van start en was het een piece of cake om een inner pit kaartje kopen.

Het wordt alweer de vijfde keer dat ik Rob zie optreden <3

Robbie Williams - Close Encounters (June 13, 2006)
Robbie Williams - Take The Crown (July 13, 2013)
Robbie Williams - Swings both ways (May 4, 2014)
Robbie Williams - Swings both ways (May 5, 2014)
Robbie Williams - Let me entertain you (March 27, 2015)

Omdat ik dit jaar te weinig vakantiedagen heb opgemaakt, heb ik eind maart twee weken vrij gekregen. Ik gebruik die tijd om naar Barcelona te vliegen, daar een paar dagen door te brengen, een dag of twee naar Santa Susanna terug te gaan en vervolgens naar Zwitserland te vliegen om bij mijn tante en neefjes te verblijven.

dinsdag 11 november 2014

Bill Gates bij College tour - Dagje Scheveningen/Den Haag

Afgelopen donderdag mocht ik de opnames van College tour in Den Haag bijwonen! De gast was Bill Gates en de locatie het AFAS circustheater.


Omdat ik graag dichtbij wilde zitten nam ik al om 06:38 de trein. De reis verliep voorspoedig en ik stond al om vijf over negen bij het theater. Er waren pas drie mannen. Naast het theater heb ik eerst een heerlijk kopje koffie gedronken met een stukje chocola :-)

Toen de deuren eenmaal open gingen liep ik snel naar voren. In plaats van helemaal vooraan zitten (dan moet je de hele tijd omhoog kijken), koos ik voor een plekje op de 2de/3de rij. Precies in Bill Gates zijn line of sight ;)

Het was erg leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen. Wat een sympathieke man is het toch!
Ik kan nu zeggen dat Bill Gates naar me gelachen heeft haha. Tijdens de opname dwaalden mijn gedachten 1 keer weg naar 'hoe duur zou dat pak zijn wat hij aanheeft' haha.

Na de opname was het nog vroeg (half een 's middags). Aangezien het theater op loopafstand van het strand ligt liep ik naar Scheveningen boulevard en vergaapte mij daar aan het enorme brede strand en de vergane glorie van de pier. Er waren mensen met honden, en een meisje dat met blote voeten over het strand danste.

Aan de boulevard ligt Sea Life Scheveningen. € 16,00 vond ik wat te duur om alleen Sea Life te bezoeken, maar een combinatieticket met Madurodam van € 22,50 leek mij wel wat. Ik was benieuwd hoe veel Madurodam veranderd zou zijn, vergelijken met bezoeken jaren geleden op de basisschool ;)

In Sea Life raakte ik in gesprek met een van de medewerkers. Zijn droom is om ooit het op-een-na-grootste aquarium in Japan te bezoeken, het Osaka Aquarium Kaiyukan. Ik hoop dat zijn droom ooit uitkomt! In Sea Life waren zeedraakjes te zien, erg speciale diertjes. Ook hadden ze een ruimte met kwallen. Ik liet mij vertellen dat er iemand werkt die kwallen kweekt, soms kunnen die enge monsters 7 jaar lang een poliep blijven! Je moet een wel erg geduldig persoon zijn om kwallen te kweken. Ik overwon mijn angst en hield mijn hand tegen het aquarium. Toch geven ze mij alsnog de kriebels!


Nadat ik Sea Life bezocht had nam ik snel de bus naar Madurodam. Ik was volgens mij een van de weinige Nederlanders haha. Ik hoorde allerlei talen om mij heen! Maar geen enkele keer Nederlands (behalve dan bij de kassa). Het was hilarisch om de toeristen te bekijken. Er was een vrouw die constant haar man poseerde bij zowat alle bouwwerken en vervolgens een foto van hem nam. 



Madurodam is tegenwoordig een stuk interactiever geworden. Je krijgt bij de ingang een kaart die je kunt activeren, en je kunt dan vervolgens in het park foto's laten maken en ze worden gelijk naar je e-mail toe gezonden. Op het eind kreeg ik het steenkoud en heb ik snel de bus genomen naar Den Haag centraal. Daar nam ik de tram naar Noordwal en ging ik eten bij lunchroom Baklust.

Onder genot van een glas Vermador Monastrell, een Spaanse rode wijn uit de Alicante. Met aroma’s van Mediterrane kruiden. Verwarmend en aromatisch. genoot ik van een heerlijke veganistische maaltijd: huisgemaakte seitanreepjes in pittige marinade met een gebakken uitje, tomaat, sla en vegan cocktailsaus. Als toetje nam ik een heerlijk stukje veganistische mokka taart.

Na het eten ben ik teruggelopen door de winkelstraten en heb nog wat gedronken op de grote markt. Ik heb nog steeds last van post-concert sadness, want om de hoek van de grote markt ligt het Paard van Troje. Waar ik begin oktober mijn favoriete band ooit (The Fray) ontmoette. Ik hoop dat ze snel terugkomen naar ons kikkerlandje! :)
...