Running to the embassy: 2010-11-28

zaterdag 4 december 2010

Gigantisch verloren

Chicago op 23 mei 2010

Vandaag was ik voor de verandering eens om 10 uur opgestaan. Normaliter moeten we al om 8 uur/half 9 op weg zijn naar de volgende locatie. De extra tijd gebruikte ik om mijn koffer eens goed in te pakken, elke keer zoek ik me kapot naar mijn spullen omdat ze allemaal door elkaar liggen. Mel en ik aten als ontbijt een stuk pizza wat nog over was van de vorige dag. Om twaalf uur 's middags liepen we met een groepje naar de metro om naar het stadion van the Chicago white sox te gaan. Ik, Mel, Adam, Konrad en Paul gingen naar de basketbal wedstrijd, de anderen gingen winkelen bij the Magnificent Mile.

Uitzicht over Chicago

Chicago: foto's van deze prachtstad


vrijdag 3 december 2010

Chicago is my kind of town

Chicago op 22 mei 2010

Om 8 uur in de ochtend vertrokken we op weg naar Chicago. Elke ochtend stoppen we voor een "coffee break". Ik heb lekker van een McDonalds coffee genoten in de auto. Ik zat voorin naast Adam, hij is onze tourleader. De rit van Louisville naar Chicago duurde ongeveer 5 uur. Het leek dagen te duren omdat we uren lang op dezelfde weg reden waar niet veel te zien was. Voor de lunch besloten we naar de McDonald's te gaan. Bij de Mac kun je een frappé kopen die er precies zo uit ziet/smaakt als een frappuccino bij Starbucks maar dan voor maar 2 dollar vijftig!

Een uitgebreid verslag en foto's van Chicago te vinden na het klikken op lees meer :)


Sneeuw foto's vanuit mijn slaapkamerraam




Wat past er nou beter bij dit koude weer dan een lekker warme chocolademelk?

dinsdag 30 november 2010

Music City, USA

Nashville op 20 mei, dag zes van de groepsreis

Op weg naar Nashville draaiden we country muziek in de auto om alvast in de sfeer te komen. Klinkt best lekker de muziek maar hou persoonlijk meer van country pop zoals Lady Antebellum en Carrie Underwood.

Onderweg stopten we bij de McDonalds om te ontbijten (ik weet het, erg slecht! ;)) Op de wc had een grapjas tekst op de droger geschreven, dit vonden alle meiden erg grappig haha.

Push button, catch bacon


Op avontuur in Mammoth Cave National Park

Mammoth Cave National Park op 21 mei 2010

Op dag zeven van de groepsreis verlieten we Nashville en reden we naar het grootste ondergrondse grottenstelsel ter wereld, Mammoth Cave National Park. Het doet zijn naam eer aan want het bevat meer dan 585 kilometer aan gangen en tunnels. En dan komen er nog dagelijks nieuwe gangen bij.

Voordat we de grotten gingen ontdekken genoten we eerst van een lunch omgeven door eekhoorns.




Na de lunch hadden we even de tijd om in het bezoekerscentrum rond te snuffelen voordat de tour begon. Als eerst kregen we een verhaal te horen van een park ranger over hoogte, claustrofobie en meer. Dat begon al goed haha. We werden met de bus midden in het bos afgezet waar we de grotten binnen zouden gaan. De deur gaat open en wat zie ik?! Grote zwarte spinnen in de deuropening en op het plafond. Eerste reactie: OH MIJN HEMEL!!


maandag 29 november 2010

Great smokey mountains

Great Smoky Mountains National Park op 19 mei 2010

Foto gemaakt door vriendin Judith

De planning van vandaag was om naar het Great Smoky Mountains nationale park te rijden, daar te lunchen en vervolgens het Oconalufttee Indiaanse dorp te bezoeken. Het gehele aantal kilometers op deze dag was 350 kilometer.

Het gebergte heet zo omdat er vaak nevel over de toppen van de bergen hangt.

Veel weet ik niet over dit park te zeggen. We hebben geluncht vlakbij het bezoekerscentrum, daar schrokken ik en een ander meisje ons een ongeluk omdat er spinnen in het gras waren.


So you think you can Jan?

Hebben jullie ook gisteren naar de finale van So you think you can dance gekeken? Dit jaar was het de eerste keer dat ik het hele programma volgde vanaf het begin. Ik zelf was voor Stefano, heb heel wat keren op de bank gezeten ondertussen prevelend 'Stefano gaat door', 'Stefano gaat door'

Helaas mocht het niet baten en ging Stefano in de halve finale eruit :( We wonden het allemaal erg jammer want zonder Stefano's persoonlijkheid zou de finale een stuk minder leuk zijn.

Na deze tegenslag waren ik en mijn moeder voor Natascha, zij leeft echt om te dansen! Ze is zo goed :)

Maarja, helaas ging zij er het eerst uit. Ik had op haar willen stemmen maar onze rode knop deed het niet en de telefoon gaf alleen maar piepjes. Mijn vader is op dit moment in Slovakije en heeft de gsm bij zich. Toen Lise er ook nog eens uitging riepen we allebei: Oh nee he!

We vonden de meiden veel leuker dan Floris en Lorenzo :(

You can't always get what you want.. en dat geldde zeker hier!

Toen Dennis ein-de-lijk aangaf dat Jan zou gaan dansen slaagde ik een kreetje, ik vond het zo grappig! Hij kon het echt mega goed en mooie armen die hij heeft!

zondag 28 november 2010

Shenandoah National Park

Shenandoah National Park op 18 mei

Op dag vier reden we door Shenandoah National Park, een van de hoogste en mooiste delen van de Appalachian Mountains. Dit mooie stuk natuur schoon ligt maar 120 kilometer van de drukte van de nationale hoofdstad af. Je schijnt een ontzettend mooi uitzicht te hebben wanneer je de Skyline Drive neemt, alleen hebben we daar niets van gezien, er was namelijk een heel dichte mist!