Running to the embassy: 2010-11-07

vrijdag 12 november 2010

Vroeger...

"Vroeger" waren ik en mijn broer verkikkerd aan de tv serie Totally Spies, elke ochtend zaten we trouw bij de tv. We lachen ons rot en vonden het allemaal heel erg grappig en cool.

Ik wilde vroeger net zo'n leven als zij: slank, knap, mooie kleding, een fantastisch huis om in te wonen (compleet met zwembad!), populair op school, bij de jongens en natuurlijk spannende avonturen meemaken.

Net zoals ik vroeger wenste dat de wereld van Harry Potter echt bestond zodat ik ook naar Zweinstein kon gaan, wat zou mijn leven dan gaaf zijn! (hé! Ik was zeven jaar oud)

Waanzin natuurlijk, dat weet ik nu, maar als kind denk je daar niet zo bij na ;)

Heb vandaag het zevende Harry Potter boek uitgelezen, op het eind kon ik het niet meer wegleggen! Ik moet zeggen dat ik werkelijk alles vergeten was, logisch natuurlijk omdat het in juli 2007 was uitgekomen. Daarom ben ik heel blij dat ik het nog een keer gelezen heb, voor mijn gevoel vond ik het de tweede keer nog beter. Had zelfs weer het nare gevoel dat ik in 2007 ook had (omdat het over was)..

Ook heb ik vandaag de eerste film weer eens bekeken, Emma was toen pas 11! :)



donderdag 11 november 2010

Zoals jullie misschien al weten en ik een grote Christina Aguilera fan. Ik vind alles aan haar geweldig, ze is mooi, kan goed zingen, maakt goede muziek en in December is ze ook in de Nederlandse bioscoop te bewonderen in de musical film Burlesque

dinsdag 9 november 2010

Een korte update..

Ik heb een baan in Eindhoven! Ben er super blij mee :) Eindelijk weer wat centjes verdienen, het werk is nog leuk ook! Kan niet wachten om te beginnen :D

Om het te vieren at ik een lekkere bagel met tonijn bij Bagels & Beans en dronk ik een warme chocomelt. Ze geven je een glas met hete melk waarin je zelf de chocolade doet ♥ Bagels & Beans is echt een aanrader, het eten is altijd lekker en de sfeer is werkelijk geweldig, je voelt je meteen thuis. Probeer vooral eens de cheesecake! Deze heeft een super lekkere bodem gemaakt van bastogne.

Voordat ik in de bus stapte om naar Limburg te gaan ging ik nog even langs bij de Tuinen en bij de boekenvoordeel winkel. Sinds een tijd poets ik mijn tanden met de granaatappel tandpasta van Dr. Organic, vandaag heb ik de andere versie ook gekocht, namelijk de whitening Aloe Vera versie. Er zitten geen parabenen, kunstmatige kleurstoffen, agressieve chemicaliën, geuren of conserveringsmiddelen in en ook geen SLS. Het product wordt niet op dieren getest en het is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.


Bij de boekenvoordeel winkel kocht ik een geinig boekje voor maar 5 euro. 'Overlevingsgids voor tienermeiden - Alles over jongens'. Al ben ik officieel geen tiener meer, het boekje trok mij toch aan. Ik heb namelijk geen enkele ervaring met het tegenovergestelde geslacht en in het boekje staan veel leuke tips ;)

Bij de bieb in Weert heb ik een stapel boeken en een dvd meegenomen:

  • Harry Potter en de relieken van de dood (ik heb hem in het Engels, maar Nederlands leest toch beter weg)
  • De vertelsels van Baker de Bard (het boek dat Hermelien leest in Harry Potter 7)
  • Zwerkbal door de eeuwen heen van J.K. Rowling
  • De rijkdom van de Law of Attraction - ontvang wat je verdient
  • Twilight Saga - Eclipse (zo blij dat ze die nog hadden!)
  • The Oprah Winfrey Show - 20th anniversary collection
  • Dromen, durven, doen, het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf van Ben Tiggelaar 
  • en Het korte tweede leven van Bree Tanner (een eclips novelle) 

Des te verder ik in het zevende Harry Potter boek ben, des te harder het is om het weg te leggen! Mijn "Harry Potter challenge" verloopt dus zonder verdere problemen. Als ik er tijd voor heb wil ik ook proberen alle zes HP films te bekijken voordat ik 17 november naar de bios ga.

Als laatste iets heel opmerkelijks, hoe toevallig is het dat ik nou net vandaag langs een meisje zit die de apothekersassistent opleiding doet op het ROC! Als ze vandaag niet in haar boeken had gekeken had ik het nooit geweten! Dit moet wel het lot zijn, denken jullie ook niet? Ik wil misschien deze opleiding starten volgend jaar maar wist er niet zoveel van, nu kon ik haar van alles vragen! Mocht zelfs even in haar boeken kijken naar de stof die ze leren op school :)

maandag 8 november 2010

Een leuke zondag in Eindhoven

Gisteren bezochten ik en mijn ouders Eindhoven om de boekpresentatie van 'Kerst klaas' bij te wonen, tot mijn geluk was het koopzondag! We hebben dus toch nog even kunnen winkelen, aan de nieuwe Emmasingel zit schoenenzaak Ziengs. Een heel leuke winkel waar ze allerlei soorten schoenen verkopen, ook in maat 42! Daar heb ik een paar enkellaarzen ven het merk Linea Zèta gekocht die ik deze winter zeker vaak ga dragen :)


Na nog even in boekwinkel Selexyz gekeken te hebben zijn we naar de kinderboekenwinkel de Boekenberg gelopen, een propvolle winkel vol met kinderboeken, knuffels en ander speelgoed. Je wordt er gelijk hebberig van!

Daar las Suzette een stuk uit het voorleesboek voor en kregen we enkele originele illustraties te zien.  De winkel had voor een drankje gezorgd en knabbeltjes. Natuurlijk gaven Suzette Boyer en Jolanda van der Burgt ook een signeersessie.

Na afloop hadden we nog eventjes tijd om Eindhoven door te lopen.

Boekhandel De Slegte is een goede tip voor mensen die van lezen, koken en hobby's houden maar niet veel geld aan boeken willen uitgeven. Je hebt er werkelijk van alles voor lage prijzen, kook-, fotografie-, mode-, muziek-, make-up boeken, reisgidsen, historische romans, chicklits. Werkelijk van alles!

Ik scoorde er een leuk boekje voor maar drie euro, 'Succes in 30 dagen - Carrière'

Success in 30 dagen: Carrière geeft op een warme, directe en humoristische toon een programma om binnen een maand je werksituatie op orde te brengen. Dit boek helpt je een baan te vinden die echt bij je past of het beste te maken van je huidige situatie. Elke dag krijg je een tip of een leuke, eenvoudige oefening. Zo kun je stap voor stap zorgen voor de carrière die je verdient.


Morgen heb ik een sollicitatiegesprek bij La Place in Eindhoven, van de Kruidvat heb ik nog niets gehoord.. Als ze mij bij La Place willen hebben komt het er op aan wie mij als eerste iets laat weten..

Ook ben ik van plan om morgen naar de bibliotheek te gaan want ik wil toch wel heel graag het derde Twilight boek lezen! :)