Running to the embassy: 2014-10-12

donderdag 16 oktober 2014

The Fray dag 3 - Amsterdam

Vrijdag 10 oktober was het tijd voor het derde en laatste concert (van deze tour) van The Fray.

Ik moest die dag gewoon werken dus kon pas om kwart voor vier naar Amsterdam. Door wat bumps in the road stond ik pas om half zeven in de rij bij Paradiso. Toch kon ik een goed plaatsje vinden voor bij Joe.


Het concert was weer geweldig! Tot ieders grootste verrassing zongen ze Uncertainty. De laatste keer dat ze dit speelden was twee jaar geleden in Canada.

Na de show raakte ik aan de praat met een andere fan. Zij wilde graag met de Raglans op de foto dus gingen we naar de merchandise stand. Daar zag ik een andere fan staan waar ik mee aan de praat raakte. Het was Debby uit Duitsland, dit was haar vierde en laatste Helios show. Ik vroeg of zij dezelfde persoon was die ik eerder op Instagram had opgemerkt was en dat bleek zo te zijn. We besloten samen te wachten op de band, zij was namelijk ook alleen gekomen.

Buiten werd een groepje gevormd en kwam ik Sabrina van de meet & greet in Den Haag tegen. Het was buiten erg gezellig.

Dave kwam als eerste naar buiten. Toen iedereen met hem op de foto was geweest, vertelde ik dat het mijn droom was om een concert in het Red Rocks amphitheater mee te maken. Hij vroeg mij of ik ooit in Colorado geweest was, helaas niet, maar wel op het Denver vliegveld. Ik vroeg hem nog, die tourbus, daar moet zeker wel een douche en een luxe keuken in zitten. Nou dat viel vies tegen. Blijkbaar kunnen er op de tweede verdieping 16 mensen slapen! Ik vertelde hem nog dat ik zijn haar tof vond :P

Later kwamen Ben en Joe naar buiten. Ik vroeg aan Ben of hij mij en Sabrina herkende van Den Haag en dat deed hij, toen moesten we beide bijna huilen (echt erg haha). We gingen samen op de foto en toen vertelde ik hem, it makes me a bit sad that this is the last show. Wat ze zeiden was dat er in 2015 hoogstwaarschijnlijk een nieuw album komt en in 2016 hopelijk weer een nieuwe tour. Het zal deze keer zeker geen 5 jaar duren voordat ze weer Europa aandoen. Om het af te maken kregen we allebei nog een knuffel :-) (voel me echt zo'n groupie haha, maar dat wordt moeilijk als aseksueel persoon lol)

Op gegeven moment vroeg een meisje of Ben haar vriendin wilde bellen, zij moest namelijk al weg om de trein te halen. Dit was echt zo leuk! Dat meisje wist niet wat haar overkwam.

Van Joe kregen we ook een knuffel (nog nooit zoveel fysiek contact met mensen gehad als die week haha), ik bedankte hem voor het zingen van 'Uncertainty' and vertelde hem dat 'The Wind' mijn favoriete lied is. Toen keek hij een beetje sip (toen voelde ik mij wel schuldig dat ik het zo opgewekt vertelde), en vertelde dat hij dat lied schreef tijdens een moeilijke periode (zijn scheiding). Zijn inspiratie was artiesten die portretten van schepen maakten met potlood i.p.v. verf, zodat ze altijd opnieuw kunnen beginnen.

De drie gingen alvast Amsterdam zelf in en wij bleven wachten op de zanger. Ze wisten ons niet te vertellen hoe laat hij naar buiten zou komen. Ik kreeg het ondertussen steeds kouder (had geen vest aan, lag in de auto) en kouder. Om ongeveer 1 uur 's nachts kwam hij naar buiten met zijn instrumenten koffer. Hij keek om en was verbaasd dat er nog mensen stonden. Hij bracht eerst zijn instrumenten naar de bus, toen zei ik nog voor de grap: Ik dacht dat je iets voor ons ging spelen toen je je gitaar pakte. Hij barstte niet in een lied uit (anderhalf uur is wel genoeg haha) maar deed net of hij air guitaar speelde. Toen het mijn kans was om met hem te praten vertelde ik hem dat we het jammer vonden dat de Scars & Stories tour niet naar Europa was gekomen. Toen zei hij dat dat inderdaad jammer was, en dat het volgende keer geen vijf jaar zou duren.

Op het laatst signeerde hij nog mijn concertkaartje en gaf hij iedereen een knuffel. 1 jongen had zelfs Isaac zijn handtekening op zijn arm laten tatoeƫren.

Naderhand zijn we met een groepje wat gaan drinken op het Leidseplein. Rond drie 's nachts lag ik pas in mijn hostelbed met mijn the Fray vest aan, wat was het koud!

https://www.facebook.com/Dutchthefrayfans
https://twitter.com/TheFrayNL