Running to the embassy: 2010-09-12

donderdag 16 september 2010

Las Vegas: Een stukje Parijs in Amerika

Eiffel Tower Ride

140 meter boven de grond heb je werkelijk het meest fantastische uitzicht over the Strip. Dit is dan ook een perfecte plek om foto's te maken en van de fonteinshow te genieten. Let wel op dat er meestal een sterke wind staat daarboven en dat het echt heel hoog is. Niet bepaald iets voor mensen met hoogtevrees (zoals ik). Toen ik een kaartje ervoor kocht wist ik niet dat het zo hoog was en stond ik daar boven met mijn ogen dicht en met zweethanden tegen het hek aan omdat ik per se de fonteinshow wilde filmen.

Het is goedkoper om gedurende de dag een bezoek te brengen. Na half acht 's avonds betaal je namelijk vijf dollar meer.

Ondanks het verschil in de prijs raad ik het zeker aan om 's avonds te gaan, omdat dan alle lichtjes aan zijn waardoor je een magisch uitzicht hebt :) Ook kun je vaak kortingsbonnen vinden in boekjes zoals de monorail gids en het Vegas magazine.

Informatie
  • Dagelijks geopend van 9.30 tot 00.30 uur.
  • De entreeprijs voor volwassenen is 10 dollar. Na 19.30 kost het vijf dollar meer.  Als je weinig tijd hebt kun je ook een Express Pass kopen voor 22 dollar, je mag dan sneller naar boven.. 
Het uitzicht vanuit de toren

woensdag 15 september 2010

Siamese aardbeien, chocolade en nagellak

Vanochtend werd ik om kwart over 1 's middags opgeschrikt door de bel. Ik keek op mijn wekker en besefte meteen dat het mijn ouders waren. Snel sprong ik uit bed en trok een broek en vest aan om de deur open te doen (meestal sta ik om 10 uur op!). Als ontbijt warmde ik een maïskolf op in de magnetron, ik kan daar wel twintig van op, mijn moeder snapt niet wat ik daar nou zo lekker aan vind haha ;)

dinsdag 14 september 2010

The rollercoaster at New York New York in Las Vegas


Na heel lang twijfelen had ik toch een kaartje gekocht voor deze achtbaan. Ik moet zeggen dat hij mij 100% meeviel, ik vond hem hartstikke leuk. Hij is inderdaad hoog, maar ik had niet zo'n "vlinder gevoel" bij de afdalingen als bij bijvoorbeeld de Space mountain. Op sommige stukken gaat de achtbaan 107 kilometer per uur, de rit zelf duurt minder dan drie minuten dus voor je het weet is het weer voorbij. Sla deze niet over, krijg je later echt spijt van :) Je hebt namelijk een geweldig uitzicht als je erin zit!

In het NY NY hotel staat de weg naar de achtbaan met voetstappen op de grond aangegeven.

Met 14 dollar per persoon is deze achtbaan is erg duur, maar erg leuk om gedaan te hebben. Al schokt de achtbaan als een bezetende, eet dus naderhand ipv er voor haha ;) Ook is het handig om te weten dat je quarters nodig hebt voor de kluisjes, je mag namelijk geen tassen meenemen. Je krijg je geld niet terug (zorg dus voor genoeg quarters!), in het kermis-gedeelte voor de achtbaan staan een paar wissel machines.

Er is de mogelijkheid om een actie foto te kopen die je gelijk naar je e-mail kan sturen. Dit is zeker een leuk souvenir voor later :)

De prijs mag dan wat aan de hoge kant zijn, ik zou er zo opnieuw ingaan!

Leuk weetje: Dit is de achtbaan waar Grissom uit CSI Las Vegas in ging aan het eind van de aflevering Friends & Lovers uit seizoen 1 (vijfde aflevering)


On-ride video

Las Vegas: de shows

In dit eerste gedeelte bespreek ik mijn ervaring met twee shows in Las Vegas. :)



maandag 13 september 2010

Nieuwe haarkleur!

Een tijd geleden bezocht ik de kapper voor een korter kapsel en verfde ik zelf mijn haar rood. Inmiddels was de kleur al vervaagd wat ik totaal niet mooi vond staan. In Eindhoven kocht ik Schwarzkopf haarverf in de kleur Edelkastagne. Vanochtend bracht ik het aan op droog haar en liet het een half uur inwerken, tot mijn schrik bedacht ik mij opeens dat we vier uur lang geen elektriciteit hadden (echt afzien, niets deed het, you don't know what you got, until it's gone!).

Hierdoor moest ik in het donker onder de douche en KOUD dat het was!!!

Maar goed, klik op meer lezen om het resultaat te zien :)

zondag 12 september 2010

The entertainment capital of the world

Las Vegas, veel mensen kennen deze stad, maar weinig jongere Nederlanders zijn er geweest. Ik zelf heb twee keer deze leuke stad bezocht. Drie jaar geleden reden ik, mijn moeder en mijn grootouders met een gehuurde auto van Californië naar Las Vegas. Deze reis duurt ongeveer vijf uur en onderweg zie je haast alleen maar woestijn. Vlak na de grens van Nevada dook opeens een groot hotel op compleet met achtbaan. Niet lang daarna zagen we Las Vegas voor het eerst. Mijn moeder en ik keken vroeger braaf alle CSI televisie programma’s op tv, al was de Las Vegas versie onze favoriet. Het was mijn idee geweest om ook Las Vegas aan te doen tijdens onze twee weekse vakantie.


Glitternagellak verwijderen

Glitternagellak eraf halen vond ik altijd al een irritante klus. Er gingen dozijnen wattenschijfjes doorheen voordat het er eindelijk af ging, maar dan nog bleven de laatste glitters op de nagel zitten. Dit was natuurlijk niet goed voor de nagel, daar de glitter er vaak met geweld werd afgeschraapt. Op internet vond ik een makkelijke manier om de glitter er wel goed af te krijgen.

Tumblr zondag

Leuke/mooie/interessante plaatjes gevonden op tumblr.com

Het originele formaat is te zien na het klikken op de foto's