Running to the embassy: The entertainment capital of the world

zondag 12 september 2010

The entertainment capital of the world

Las Vegas, veel mensen kennen deze stad, maar weinig jongere Nederlanders zijn er geweest. Ik zelf heb twee keer deze leuke stad bezocht. Drie jaar geleden reden ik, mijn moeder en mijn grootouders met een gehuurde auto van Californië naar Las Vegas. Deze reis duurt ongeveer vijf uur en onderweg zie je haast alleen maar woestijn. Vlak na de grens van Nevada dook opeens een groot hotel op compleet met achtbaan. Niet lang daarna zagen we Las Vegas voor het eerst. Mijn moeder en ik keken vroeger braaf alle CSI televisie programma’s op tv, al was de Las Vegas versie onze favoriet. Het was mijn idee geweest om ook Las Vegas aan te doen tijdens onze twee weekse vakantie.


Ons oog was gevallen op het Hooters casino/hotel. Een aardig hotel wat niet al te duur kostte, goed gelegen aan de overkant het van MGM Grand hotel. Onze kamer bestond uit een kleine badkamer en een woon/slaapkamer gedeelte met tv en twee king size bedden. Op ons piepkleine "balkon" hadden we uitzicht op het MGM Grand en het New York New York hotel. Ik vond het geweldig :)

Helaas was het zwembad overdag erg koud mede dankzij de schaduw van het hotel. In de giftshop verkopen ze allerlei soorten souvenirs en het hotel beschikt over een Hooters restaurant. Al hadden wij hier best o.k. gegeten, ik raad mensen die nog andere steden aandoen het toch aan om naar een "echt" Hooters restaurant te gaan.

In Nederland kochten we kaartjes voor een Cirque du Soleil show in het Mirage hotel. We bezochten de show "Love" naar het Beatles album met dezelfde naam. De muziek van the Beatles vind ik steengoed, ik had een fantastische tijd! Ik denk wel dat de show vooral voor fans van de muziek is. Er zijn nog genoeg andere Cirque shows die het niet van de muziek hebben.


Afgelopen zomer bezocht ik Las Vegas nog een keer. Dit keer vanuit de Amerikaanse staat Texas en op mezelf. Ik kwam 's avonds laat aan op het vliegveld waarna ik meteen met de shuttle naar mijn hotel vertrok. Ik ben nog geen 21, dus er was maar één hotel op the Strip waar ik kon verblijven, het MGM grand! Thuis zocht ik het hele internet af naar een goedkope hotel site. Door de financiële crisis waren de kamerprijzen sowieso niet erg hoog, maar extra korting is altijd goed meegenomen natuurlijk :) Uiteindelijk boekte ik een Bungalow King suite met uizicht over the Strip.


Gang van de 16de verdieping

2 opmerkingen:

Klaartje zei

Heel leuk om te lezen! Mijn vriend en ik gaan binnekort (november) op rondreis van L.A. naar Las Vegas en Grand Canyon enzo. We hebben nog niet veel gereserveerd, dus alle tips zijn welkom. :-)

Brigitte en Mark zei

Dankjewel voor je reactie! Je bent de eerste die iets achterlaat :) Ik ben van plan om morgen een artikel over de must-sees in Las Vegas te schrijven!