Running to the embassy: 2014-11-02

dinsdag 4 november 2014

You Found Me - The Fray. De locaties.

Wisten jullie dat de clip van You Found Me opgenomen is in Chicago, Illinois? De stad was niet de eerste keuze van de band, liever hadden ze de clip in downtown Denver opgenomen, hun thuisstad. Maar omdat daar een Democratic National Convention plaatsvond kon dit niet. De "brug" waar de band op speelt is eigenlijk een straat genaamd Wacker Drive. De straat bestaat uit verschillende niveaus. Het bovenste niveau is voor bestemmingsverkeer, en het lagere niveau is bedoeld voor ander verkeer en vrachtwagens. Het niveau waar de band op speelt wordt ook wel de Lower Wacker Drive genoemd. In de video zie je verder beelden van het Drake hotel, het Langham hotel, het Sheraton hotel, North Michigan avenue, Chase tower, 311 South Wacker Drive, 900 north michigan, het Smurfit-stone gebouw, het Chicago Board of Trade gebouw, One Prudential Plaza, Two Prudential Plaza, de Chicago river en de 'L' lijn van de metro. Als je goed oplet zie je dat de metro in de clip achterwaarts rijdt. Dit komt omdat ze het gedeelde van de video achterwaarts afspelen. Zelf ben ik (Brigitte) in 2010 in Chicago geweest, en vond ik het erg leuk om op zoek te gaan naar de gebouwen uit de clip.

De Willis Tower op de achtergrond (het hoge gebouw).
Als bezoeker van de Willis Tower ga je naar The Skydeck op 412 meter hoogte. Je kan hier een lange rij verwachten. De lift brengt je in zestig seconden naar boven. Op de 103de verdieping voel je op winderige dagen hoe het gebouw schommelt. Je ziet Chicago, Lake Michigan, de uitgestrekte vlaktes van Illinois en op mooie dagen komen zelfs Michigan, Wisconsin en Indiana in zicht.

Durfals kunnen op The Ledge stappen. Een glazen balkon die bijna 1,5 meter uit het gebouw steekt. Het uitzicht onder je is angstaanjagend en fantastisch tegelijk. (een aanrader!!)

Met rechts ervan het AT&T Corporate Center.

Het Sheraton hotel aan de Chicago rivier.

900 North Michigan Shops.

311 South Wacker Drive, met rechts Chase tower.

Het Smurfit-stone gebouw links en One Prudential Plaza rechts.

North Michigan avenue.

Lower Wacker Drive.

Het Chicago Board of Trade gebouw.