Running to the embassy: 2011-01-09

vrijdag 14 januari 2011

All by myself..

Maandag 31 mei 

 
Je kunt je voorstellen dat twee weken non stop onderweg zijn zijn tol eist op je lichaam. Dit is dan ook de reden dat ik maandag pas om 12 uur 's middags de deur uit ging. Met een zeven daagse metro kaart kun je een week overal naar toe. Het loont om uit te zoeken hoe de metro werkt, het is niet zo moeilijk als mensen denken :) Vraag bij de receptie van je hotel om een gratis kaart met de metro routes.

donderdag 13 januari 2011

Top of the rock & Cupcakes = Perfect combination

 
Dezelfde avond was het Empire State Building rood, blauw en wit gekleurd vanwege Memorial weekend. We besloten naar het top of the rock observatieplatform te gaan voor een schitterend panoramisch uitzicht van New York by night. Dit observatieplatform bevind zich op het dak van het GE gebouw, ten midden van Rockefeller center. Ze werken er met time slots, dit betekende dat we even moesten wachten voordat we naar binnen mochten. Eenmaal binnen was je er nog lang niet, iedereen moet eerst langs de beveiliging en krijgt vervolgens enkele video's te zien. De lift die je naar de 67ste verdieping brengt is een attractie op zichzelf, het plafond is doorzichtig zodat je kan zien hoe snel je gaat! En geloof me, je bent boven voor je het weet! :)



woensdag 12 januari 2011

New York, New York

Op zondag kwam ik vroeg mijn bed uit om te gaan ontbijten met de meiden. De dag ervoor had ik de Pure Grace douchegel van Philosophy gescoord bij de Sephora op Times Square. De geur word omschreven als de schone geur van zeep en water, frisse licht, witte katoenen lakens en als het ene witte t-shirt dat beter aanvoelt dan de rest. Elke keer als ik deze douchegel gebruik denk ik meteen terug aan de koude kleine badkamer van het hostel waar ik enkele zeer verfrissende douches heb genomen.


dinsdag 11 januari 2011

Welcome (back) to New York City!

Traveling I only stop at exits
Wondering if I'll stay
Young and restless
Living this way I stress less
I want to pull away when the dream dies
The pain sets in and I don't cry
I only feel gravity and I wonder why


Helaas komt aan alle leuke dingen een eind en zo kwam ook de dag dat we terug keerden naar de stad waar het allemaal begon, New York. Ik kan oprecht zeggen dat het een van de beste dingen is die ik ooit heb gedaan. De groep was geweldig, iedereen kon goed met elkaar opschieten en we hadden zoveel lol. Zelfs de meest normale dingen zoals winkelen bij Walmart, samen ontbijten, naar het toiletgebouw om te douchen & koffie halen bij een tankstation waren een feest :)  Het afscheid viel ons allemaal zwaar.. Aan het begin denk je, ah twee weken, dat is super lang! Maar wanneer je elkaar vaarwel zegt realiseer je pas dat het heel kort is, dat de tijd vliegt als je veel plezier hebt.

Boston: City of Champions

27 mei - 28 mei

Foto's van de stad Boston en de Universiteit Harvard :) We sliepen in het Boston hostel. Boston is de hoofdstad en tevens grootste stad van de staat Massachusetts.

We maakten een flinke wandeling door het centrum van Boston en volgden zelfs een stuk van de Freedom Trail. Dit is een historische wandelroute van ongeveer vier kilometer lang, aangegeven door een rode lijn op de trottoirs. Wanneer je deze wandelroute volgt kom je vanzelf langs de belangrijkste bezienswaardigheden. We begonnen bij het oudste publieke park in Amerika, wat oorspronkelijk gebruikt werd om vee te laten grazen, als legerkamp voor Britse soldaten en als galgenveld (fijn..).