Running to the embassy: Top of the rock & Cupcakes = Perfect combination

donderdag 13 januari 2011

Top of the rock & Cupcakes = Perfect combination

 
Dezelfde avond was het Empire State Building rood, blauw en wit gekleurd vanwege Memorial weekend. We besloten naar het top of the rock observatieplatform te gaan voor een schitterend panoramisch uitzicht van New York by night. Dit observatieplatform bevind zich op het dak van het GE gebouw, ten midden van Rockefeller center. Ze werken er met time slots, dit betekende dat we even moesten wachten voordat we naar binnen mochten. Eenmaal binnen was je er nog lang niet, iedereen moet eerst langs de beveiliging en krijgt vervolgens enkele video's te zien. De lift die je naar de 67ste verdieping brengt is een attractie op zichzelf, het plafond is doorzichtig zodat je kan zien hoe snel je gaat! En geloof me, je bent boven voor je het weet! :)



Een tip voor toekomstige bezoek(st)ers, ga een half uur voor zonsondergang naar boven en je kunt in korte tijd zowel de middag, de zonsondergang als de avond bekijken.

Times Square
Central Park in het donker

Nog een tip: google maps is your best friend! Weet je niet hoe je ergens moet komen? Type de naam van de plaats in en druk op meer informatie. Je ziet dan een korte beschrijving, openingstijden, foto's, eventuele recensies, advies op welk metro station je het beste kan uitstappen en meer belangrijke informatie (Accepteren ze een creditkaart?). Dit heeft mij super veel geholpen tijdens het plannen! :D

Voor we naar the top of the rock gingen hadden we alweer cupcakes bij de Magnolia Bakery gehaald. Zoals gewoonlijk waren ze weer erg appetijtelijk :) 



Helaas was het moment aangebroken om afscheid te nemen van Judith, dit deden we te midden van alle lichten op Times Square. Ik kan oprecht zeggen dat ik hartstikke bof om haar als vriendin te hebben :D



Geen opmerkingen: