Running to the embassy: Hoe hou je regelmatig sporten vol?

zondag 27 februari 2011

Hoe hou je regelmatig sporten vol?

Als je strakker in je vel wilt zitten kun je haast niet om de sportschool heen. Tenzij je gezegend bent met een dikke bankrekening en derhalve de beste sport apparatuur kunt betalen. Laten we voor het gemak er maar even vanuit gaan dat dit niet zo is!




Enthousiasme is goed, maar overdrijf het niet
Als je nog nooit gesport hebt of al een hele tijd niet meer geweest bent vraag dan of de sportschool een 1 keer per maand abonnement aanbied. Kijk het een maand aan en wanneer je meer wilt sporten (bv. je wilt naast Zumba ook Body Pump doen) neem je een onbeperkt abonnement. Begin rustig aan, wanneer je zonder conditie opeens als een gek vijf keer per week gaat trainen, ben je na twee weken totaal afgemat. 

Let's get physical
Blijf niet de hele dag in pyjama.Wanneer je 's ochtends meteen een spijkerbroek en trui aan trekt ben je sneller geneigd om de deur uit te gaan. Zorg dat je altijd schone sport kleding in je kast hebt liggen en goed passende schoenen hebt. Ook flesjes water kunnen handig zijn voor je motivatie. Je kan meteen door zonder eerst naar de supermarkt te moeten.

 Kies comfortabele kleding
Er is een reden waarom geen enkele vrouw stiletto's draagt in de sportschool (behalve misschien Paris Hilton). Het is belangrijk om kleding te dragen waarin je je prettig voelt en die ook nog eens comfortabel zitten. Als je je schaamt voor je buikje is het een prima idee om een lang t-shirt aan te trekken, en als je je armen iets te groot vind kun je een leuk t-shirt met korte mouwtjes aandoen. Zelf ben ik veel eerder geneigd om te gaan wanneer ik een goed zittende outfit aan heb.

Keep it fun!
Het klinkt cliché maar het is echt waar! Wanneer je iets leuk vind hou je het langer vol dan anderen die er geen plezier aan beleven. Twee keer per week spinning klinkt als een goed idee wanneer je wilt afvallen maar als je elke keer met tegenzin van huis vertrekt hou je het niet lang vol. Kijk welke andere groepslessen de sportschool aanbied en probeer ze allemaal eens uit. Wie weet ben je dol op dansen en is Zumba iets voor je. Of hou je meer van ontspanning en is Power yoga het helemaal voor jou!

Geld groeit niet aan de bomen
Wanneer je zelf het abonnement betaald ben je minder snel geneigd om het een keer over te slaan. Het is zonde om dertig euro per maand te betalen voor onbeperkt sporten, en vervolgens een keer te gaan. Dan had je het geld net zo goed weg kunnen gooien!

Muziek
Met de juiste muziek wordt sporten gelijk een stuk leuker! Maak een afspeellijst voor je iPod en neem deze mee voor een extra oppepper. Er zijn speciale oordopjes te koop die gemakkelijk blijven zitten zonder steeds uit te vallen. Muziek is ook een goede manier om tijdens het aankleden alvast in de stemming te komen.

Geen opmerkingen: